abonneren

Android-gebruikers grootste honger naar mobiele data

Arieso, een bedrijf dat zich specialiseert in telecom netwerktechnologie, heeft onderzoek gedaan naar het verbruik van mobiele netwerken. Naar blijkt zijn met name de bezitters van een Android-toestel grootverbruikers van mobiele data gevolgd door de iPhone 4 bezitter.Als standaard ging men uit van de iPhone 3G.
Ten opzichte van de iPhone 3G gebruiken mensen met een iPhone 4 zo'n 44% meer data calls (sms/email) en wordt er 41% meer gedownload. Ook wordt er 67% meer tijd op mobiele netwerken gespendeerd.

Android scoort van de 5 mobiele besturingssystemen uit het onderzoek het hoogste. Bezitters van een Android-toestel gebruiken zowel meer uplink data als download data. Bezitters van een Samsung Galaxy S uploaden meer dan het dubbele aan data in vergelijking met bezitters van een iPhone 3G (126%) en HTC Desire bezitters downloaden 41% meer.

Waarom Android-gebruikers meer data consumeren kwam niet naar voren. Gedacht kan worden aan het feit dat Android een platform is dat meer open is dan de iPhone en er daarom meer applicaties beschikbaar kunnen zijn die een flink beroep doen op de bandbreedte.

Wat tijdens het onderzoek opviel, was dat het aantal gewone gesprekken niet zijn gestegen. Smartphone-gebruikers lijken dus steeds vaker apps te verkiezen boven het traditionele telefoongesprek.

[Via The Next Web]

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: