abonneren

Android G1 blijkt razend populair

Niet alleen de iPhone lijkt enorme hypes te kunnen veroorzaken, Google's eerste mobiele telefoon doet nu hetzelfde. Hoewel de telefoon niet bijster mooi is, lijkt T-Mobile de vraag ernaar te hebben onderschat. Er zijn inmiddels al 1.5 miljoen Android G1-telefoons verkocht in Amerika.T-Mobile en fabrikant HTC gokten op een verkoopaantal van 700.000 modellen tegen het einde van het jaar -- volgens analisten een uiterst optimistische schatting.
Maar in de praktijk blijkt het toestel niet aan te slepen: de eerste 500.000 units waren binnen enkele dagen uitverkocht en een extra bestelling van één miljoen units is ook al uitverkocht. De vraag is dus enorm en het is maar de vraag of de G1's nog voor de kerst in de winkel zullen liggen.

De iPhone heeft op dit moment drie grote concurrenten. De Nokia 5800 is het ultieme entertainmentmobieltje, de Blackberry Storm is de beste zakelijke smartphone en de G1 is enorm populair vanwege zijn open en uitbreidbare karakter. Of deze drie telefoons kunnen concurreren met de alles-in-één-aanpak van de iPhone moet nog bezien worden, uiteraard.

De G1 wordt vanaf 22 oktober uitgeleverd in Amerika; in Nederland wordt de G1 pas in het voorjaar verwacht.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie