abonneren

Android 3.0 schrapt aangepaste interfaces

Google heeft de eerste details losgelaten over Android 3.0, codenaam Gingerbread. Het belangrijkste nieuwtje: er komt geen ondersteuning meer voor aangepaste gebruikersinterface, zoals Motoblur, HTC Sense en Samsung TouchWiz.Android 2.2 bracht Flash 10.1, een snellere compiler en de mogelijkheid applicaties te draaien vanaf de geheugenkaart.
Maar Android 3.0 brengt veel grotere veranderingen met zich mee. Alleen al om die reden krijgen veel huidige Android-smartphones geen update naar Android 3.0, vermoedelijk blijft dit alleen voorbehouden aan de huidige high-end-modellen en tablets.

De minimumspecificaties van Android 3.0 liegen er niet om: een 1 GHz cpu, 512 MB ram-geheugen en een 3,5-inch display. Is het display groter dan 4 inch, dan wordt een resolutie van 1280 x 760 ondersteund -- dit is een hogere resolutie dan Apple's retina-display. De door fabrikanten ontwikkelde interfaces (Motoblur, Sense, TouchWiz) worden geschrapt. Google wil zelf een sneller, superieur alternatief bieden. De interface zou eruit gaan zien als de Gallery-applicatie in deze clip.

Android 3.0 moet voor het einde van oktober gereed zijn, wat betekent dat de eerste Gingerbread-smartphones nog voor de kerst in de winkel zullen liggen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: