abonneren

Android 2.2 officieel aangekondigd

Op de jaarlijkse ontwikkelaarconferentie van Google in San Francisco de Google I/O heeft Google het Android besturingssysteem versie 2.2 nu officieel aangekondigd.
Belangrijkste kenmerk van deze ook onder de codenaam Froyo bekende versie is, dat er aanzienlijke prestatieverbeteringen mee behaald worden.

Een ander nieuwigheid is dat de Android telefoon straks als wifi-accespoint gebruikt kan worden voor data verbindingen. Zo kunt u uw 3G breedbandverbinding delen met pc's op het wifi-netwerk. Froyo krijgt het mobiele Flash 10.1 standaard ingebouwd in de browser. Nieuw zijn ook een nieuwe efficiëntere javascriptverwerking en nieuwe api's en services. Ook de Android Market wordt verbeterd en wordt het opslaan van apps op de sd-kaart straks mogelijk.

De Android 2.2 ontwikkelomgeving wordt binnenkort vrijgegeven aan de ontwikkelaars en telefoonfabrikanten. Wanneer we nieuwe producten daarmee mogen verwachten of updates voor bestaande telefoons, is niet bekend.

Google maakte bekend dat er nu al meer dan 50.000 apps beschikbaar zijn op de Android Market. Ook zouden zich per dag 100.000 nieuwe Androidgebruikers aanmelden. Momenteel zijn bestaan er al meer dan 60 verschillende telefoontoestellen die met Android als besturingssysteem werken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie