abonneren

AND kaarten in de lift

AND Automotive Navigation Data voegt Denemarken toe aan zijn database met digitale navigatiekaarten. Zo wordt AND steeds meer een concurrent voor kaartenmakers Teleatlas en Navteq. We zouden het bijna vergeten, maar AND is met zijn bijna 25 jarige bestaan een van de oudste leveranciers van geografische informatiesystemen en navigatietoepassingen. Door het succes van de autonavigatiesystemen zijn we AND een beetje uit het oog verloren, maar volgens analisten doet het bedrijf het bijzonder goed.

Niet zo verwonderlijk nu TomTom en Nokia met het opkopen van kaartenmakers Teleatlas en Navteq de concurrentie behoorlijk in de tang hebben. Een onbekend Amerikaans bedrijf heeft voor een periode van twee jaar de rechten gekocht op het gebruik van AND's kaarten van West-Europa.

Met de toevoeging van Denemarken heeft AND nu zeven West-Europese landen volledig in kaart gebracht.  Dankzij de overeenkomst met de Amerikaanse partij kan AND nu investeren in het versneld uitbreiden van het Europese kaartmateriaal.

In tegenstelling tot de andere kaartenmakers gebruikt AND een andere, goedkopere methode voor het samenstellen van de kaarten. AND gebruikt  naast satellietfoto's informatie uit bestaande databases met geografische informatie van wegbeheerders en nutsbedrijven. Als softwareontwikkelaar en databaseexpert heeft AND veel ervaring op dit gebied. Zo kunnen de kosten van het rondrijden met camera-auto's worden uitgesspaard, waardoor AND een concurrentie voordeel heeft ten opzichte van Teleatlas en Navteq.

Dankzij hun onafhankelijkheid is er een goede toekomst voor AND omdat er geen belemmering is om kaartinformatie bij AND te kopen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: