abonneren

Amnesty bang voor toename internetcensuur

Amnesty International waarschuwt dat het internet de komende jaren onherkenbaar kan veranderen, tenzij actie wordt ondernomen tegen het verder beperken van de vrijheid op het web.Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft te kennen geven dat ze vreest voor een verdere inperking van de meningsvrijheid op internet.
Tevens worden Google, Microsoft en andere grote bedrijven ervan beschuldigd dat ze een bijdrage leveren aan deze ontwikkeling. Deze uitspraak werd gedaan op een congres waar slachtoffers van onderdrukking hun verhaal konden doen.

Steeds meer landen leggen allerlei beperkingen en regels op met wat er wel en niet is toegestaan op internet. Het gevolg hiervan is dat bloggers worden opgepakt. ongewenste websites steeds vaker worden geblokkeerd en internetcafés hun deuren moeten sluiten.

Grote bedrijven als Google en Yahoo die zaken doen in dat soort landen en meehelpen met het blokkeren van sites zouden zich volgens Amnesty niet langer mogen verschuilen achter uitspraken waarin ze zeggen dat ze zich simpelweg aan de wet hebben te houden.

Om het publiek te informeren heeft Amnesty een jaar geleden de site irrepressible.info gelanceerd waar alles te vinden is over de verschillende vormen van censuur op het web. Hier kunnen bezoekers ook een petitie tekenen om te protesteren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie