abonneren

Amerikanen nog angstig voor mobiel telebankieren

Banken in de VS hebben nog een lange weg te gaan voordat ze de Amerikaanse consument ervan overtuigd hebben dat telebankieren via de mobiele telefoon veilig is.Uit een onderzoek onder 500 Amerikaanse consumenten blijkt dat maar negen procent ooit een keer zijn mobiele telefoon heeft gebruikt om te telebankieren. Ter vergelijking, bijna 76 procent van de respondenten gebruikt regelmatig hun desktop-pc of laptop om te internetbankieren.

Volgens 95 procent van de respondenten is het zo moeilijk om via een mobiele telefoon te telebankieren of betalingen aan een webshop te doen dat ze er maar helemaal vanaf zien. Ongeveer 48 procent wil niet mobiel telebankieren omdat ze denken dat het niet veilig is en het hun privacy in gevaar brengt.

De meeste respondenten denkt wel dat mobiel telebankieren een belangrijke ontwikkeling is. Maar het is niet belangrijk genoeg dat ze er extra voor willen betalen. Bijna 19 procent van de respondenten denkt dat er een reële kans is dat ze de komende 12 maanden een keer mobiel telebankieren gaan uitproberen. Maar zeven procent van hen is bereid voor deze vorm van telebankieren extra geld te betalen.

Ondanks dat bijna alle banken in de VS hun klanten de mogelijk aanbieden om via hun mobiele telefoon te telebankieren, denkt 68 procent van de respondenten dat hun bank deze mogelijk niet aanbiedt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord