abonneren

Amerikanen geven vrienden en seks op voor internet

Over het internetsurfen is een nieuwe obsessie geworden voor veel Amerikanen. Een meerderheid van de volwassenen in de VS denken dat ze nog geen week zonder het internet kunnen en één op de drie zou vrienden en seks opgeven voor internettoegang.De opmerkelijke conclusies komen uit een onderzoek van het trendspottingbureau JWT dat onder 1.011 Amerikanen is gehouden. Hetbureau onderzocht hoe technologie het gedrag van mensen verandert.

Op de vraag hoe lang ze zonder internet kunnen voordat ze zich rot gaan voelen, antwoordde 15 procent van de deelnemers dat dit in minder dan een dag zou gebeuren, 21 procent zou één of twee dagen zonder internet kunnen en 19 procent zegt een paar dagen zonder internet te kunnen. Maar één op de vijf van de deelnemers dacht minstens een week zonder internet te kunnen.

"De mensen vertelden ons hoe zenuwachtig, geïsoleerd en verveeld ze zich voelen wanneer ze gedwongen worden om offline te gaan," aldus Ann Mack, directeur bij JWT. "Ze voelen zich afgesloten van de wereld, hun vrienden en hun familie."

Uit het onderzoek blijkt dat mobiele telefoons en het internet een steeds essentiëler onderdeel worden van ons leven. Bijna 50 procent van de respondenten is het ermee eens dat ze iets belangrijks missen wanneer ze geen internettoegang hebben. Meer dan een kwart van de respondenten - 28 procent - gaf toe minder tijd te besteden aan vrienden in de echte wereld omdat ze veel tijd op het internet spenderen. Twintig procent gaf toe minder seks te hebben omdat ze online zijn.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat er een toenemende behoefte is aan mobiel internetten. Mensen wil geen snellere internetverbinding voor thuis maar wel voor mobiele apparaten als de iPhone en Blackberrys.

JWT heeft een nieuwe term bedacht voor mensen van wie hun leven in beslag wordt genomen door nieuwe technologie. Het bedrijf noemt ze "digitivity denizens". Dit zijn mensen die hun mobiele telefoon als een verlengstuk zien van zichzelf, van wie hun on- en offline leven door elkaar heen lopen en die een WiFi-verbinding verkiezen boven de televisie.

Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord