abonneren

Amerikanen blijven 's werelds grootste spammers

Elk kwartaal publiceert it-beveiliger Sophos een ranglijst van de landen die het meeste spam produceren. Ook het afgelopen kwartaal was het weer raak, waarbij vooral ook de aard van de spams veranderd blijkt te zijn. Binnen één jaar tijd steeg het aantal spams dat een kwaadaardig attachment bij zich had van 1 op 3.333 naar 1 op 416 emails.Daarnaast blijkt spam ook steeds meer gebruik te maken van social engineering technieken. Gebruikers vallen massaal voor nepmail rond het Penquin Panic spel voor Apple iPhones of een foutieve melding van een Microsoft security patch.

Wat betreft de grote spamverstuurders blijft Amerika, net als een jaar geleden, bovenaan staan. Nieuwe binnenkomers zijn er ook: India, Colombia en Thailand maken hun debuut. Hoewel Rusland nog op behoorlijk wat afstand ten opzichte van de Verenigde Staten staat, is het land toch aan een fikse opmars binnen. Verleden jaar om deze tijd kwam 4,4% van alle spam uit Rustalnd. Dat percentage is inmiddels bijna verdubbeld.

1. Verenigde Staten (18,9%)
2. Rusland (8,3%)
3. Turkeije (8,2%)
4. China, inclusief Hongkong (5,4%)
5. Brazilië (4,5%)
6. Zuid-Korea (3,8%)
7. India (3,5%)
8. Argentinië (2,9%)
9. Italië (2,8%)
10. Groot-Brittannië (2,7%)
11. Colombia (2,5%)
12. Thailand (2,4%)

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord