abonneren

Amerikaanse regering wil registratie bloggers

De Amerikaanse regering begint steeds meer de slechte gebruiken van zijn tegenstanders over te nemen. Nu wil de regering bloggers die kritisch zijn over het Congres en acties organiseren verplichten om zich te registeren onder hun eigen naam.
Weigering is het riskeren van een gevangenisstraf.

Volgens de website GrassrootsFreedom.com behandelt de Amerikaanse Senaat op dit moment de lobbywet S.1. In de wet is in sectie 220 te lezen dat bloggers behandeld moeten worden net als andere professionele lobbyisten. Bloggers die meer dan 500 lezers hebben, moeten zich - net als professionele lobbyisten - verplicht registeren en zich elk kwartaal melden bij het Amerikaanse Congres. Doen ze dit niet dan kunnen ze naar de gevangenis worden gestuurd.

Volgens Richard Viguerie, de voorzitter van GrassRootsFreedom.com is er in de geschiedenis van de VS nog nooit een wet geweest die op deze schaal het recht op vrije meningsuiting probeert in te perken.

De wet is ingediend door senator David Vitter. Op dit moment wordt de behandeling van de wet vertraagd omdat er nogal wat juridische haken en ogen aan zitten.

Bronnen:
www.prnewswire.com
www.grassrootsfreedom.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord