abonneren

Amerikaanse psychologen: "Gamen vaak goed"

Nog steeds heerst bij veel mensen de opvatting dat gamen slechts voor je is. Maar dat is dus niet zo: deze week werden maar liefst drie psychologische rapporten gepubliceerd waaruit blijkt gamen - althans in sommige gevallen - goed is. Uit testen blijkt dat onder meer dat chirurgen die regelmatig games spelen waarbij je goed afstanden moet kunnen inschatten en waarvoor je een vaste hand moet hebben, sneller zijn in het uitvoeren van kijkoperaties dan collega's die niet gamen. Gamen is ook goed voor het sociale gedrag. Zo werden zo'n 2000 World of Warcraft-spelers onder de loep genomen.
86% (!) van hen deelde via internetfora hun kennis over het spel met anderen. Ruim de helft van hen loste problemen in het spel op een systematische manier op.

Niet alle games hebben echter zulke heilzame effecten. Zo zijn al gevallen bekend van tieners die, na het spelen van Grand Theft Auto, auto's in de buurt bekogelden met molotovcocktails. In Thailand heeft een tiener een taxi gestolen. "Ik wilde weten of het in het echt net zo makkelijk was als in GTA,"schijnt hij gezegd te hebben.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord