abonneren

Amerikaanse leger weert sociale netwerken

De Amerikaanse marine weert de toegang tot Twitter, Facebook, MySpace en andere sociale netwerken van zijn netwerk. Het Pentagon verordonneert een review van sociale netwerken. Dit alles om potentiële veiligheidsrisico's uit te sluiten. Deze en soortgelijke berichten worden gemeld door de Amerikaanse media. De order van de marine verbiedt marinemedewerkers niet om de sociale netwerken op een eigen computer te gebruiken buiten het werk.

"Sociale netwerken in het algemeen zijn bekend als toevluchtsoord voor dubieuze typen zowel als  inhoud. De netwerken vormen een hoog risico voor het uitlekken van informatie met de door gebruikers gegenereerde inhoud en vormen een doel voor tegenstanders". Aldus de marine-order.

Tot nu toe waren de militairen niet totaal tegen het gebruik van sociale netwerken. Zo staat de order van de marine in scherp contrast met de eerdere beslissing van het Amerikaanse leger om hun personeel toegang te geven tot bepaalde sociale netwerken via de netwerken op binnenlandse legerplaatsen. Zo gaf men toestemming voor Facebook, Twitter, en Flickr maar verbood Web 2.0 sites als MySpace en YouTube.

Net als bij bedrijven is men bang voor informatielekken. De meningen, hoe met sociale netwerken om te gaan, zijn verdeeld. Toch vormen de netwerken een toenemend risico voor de verspreiding van malware.
Het Amerikaanse ministerie van defensie gaat nu onderzoeken, wat de risico's en de voordelen zijn en welke maatregelen ze moeten nemen. Het onderzoek moet eind september klaar zijn.

Via: Eweek

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord