abonneren

Amerikaanse Copyright Office buigt zich over jailbreak

Afgelopen vrijdag kwamen zowel Apple's Greg Joswiak als de Electronic Frontier Foundation bij de Amerikaanse Copyright Office langs. Deze laatste gaat zich buigen over de vraag of er een uitzondering gemaakt moet worden in de DMCA-wet om jailbreaken toe te staan.Elke drie jaar houdt de Copyright Office een bijeenkomst om te bepalen welke aanpassingen gemaakt moeten worden aan de DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Greg Joswiak, hoofd iPod- en iPhone-productmarketing, mocht uitleggen waarom jailbreaken schadelijk zou zijn voor producten.
Vervolgens mocht de EFF uitleggen waarom producten juist profiteren van jailbreaken. Jailbreaken is het blootleggen van het besturingssysteem van een apparaat, met als doel functionaliteit te kunnen implementeren die niet oorspronkelijk in een apparaat aanwezig is.

Apple is bang dat het openstellen van de iPhone leidt tot schade aan de telefoon en een ontwrichting van het iPhone-ecosysteem. De EFF claimt juist dat het concurrentie bevordert en de markt in de handen van consumenten legt, in plaats van bij de fabrikant.

Mocht de EFF zijn zin krijgen, dan zullen ook andere telefoonfabrikanten hun mobiele telefoons open moeten stellen. De beslissing van de Copyright Office wordt niet voor oktober verwacht en is drie jaar geldig.

iPhoneclub

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord