abonneren

Amerikaanse Consumentenbond raadt iPhone 4 af

Slecht nieuws voor Apple: waar Consumer Reports (de Amerikaanse Consumentenbond) eerder deze maand de iPhone 4 nog goedkeurde, ziet de organisatie zich inmiddels genoodzaakt om de smartphone af te wijzen. De oorzaak: de antenneproblemen van Apple's smartphone.De jubelverhalen over de iPhone 4 werden na introductie al spoedig overstemd door kritiek over de slechte ontvangst van de smartphone.
Zo zou het plaatsen van de antenne aan de buitenkant van de behuizing een enorm stomme zet zijn geweest. Het contact tussen handpalm en antenne zorgt voor een dramatische terugval in de signaalkwaliteit -- en niet zelden voor verbroken gesprekken.

Apple zelf beweert bij hoog en laag dat er niets aan de hand is en dat er alleen een softwarematige bug is gedetecteerd. Maar nu mengt ook Consumer Reports zich in de discussie. Eerder deze maand claimde de organisatie nog dat er niets aan de hand was, maar na uitgebreide tests moet ook de Amerikaanse Consumentenbond toegeven dat Apple fors geblunderd heeft met de nieuwe antenne.

"Wanneer je vinger of hand een bepaalde plek op de linker onderzijde raakt -- iets dat vrijwel onvermijdelijk is, zeker voor linkshandigen -- dan kan de signaalkwaliteit zodanig afnemen dat de verbinding verbroken wordt in een gebied met een zwak signaal. Door dit probleem kunnen we de iPhone 4 niet aanraden."

Volgens Consumer Reports is de beste oplossing vooralsnog om een stukje plakband te plakken over het gat tussen de wifi/bluetooth-antenne en de gsm-antenne.

Interessant details: Apple heeft alle discussies omtrent deze uitspraak van Consumer Reports van zijn internetfora gewist, zonder enige verklaring of uitleg. Zoals verwacht zijn gebruikers woedend over deze zet van Apple, maar het bedrijf zelf geeft vooralsnog nul op het rekest.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord