abonneren

Amerikaans stadje weert Google Street View

Een stadje in de Amerikaanse staat Minnesota eist dat Google al de afbeeldingen van het stadje in zijn Street View-dienst verwijderd. Google is akkoord gegaan met de eis.Het stadje North Oaks heeft 4.500 inwoners. Het stadsbestuur stuurde in januari een analoge brief aan Google. In de brief gaf het stadsbestuur de zoekgigant de keuze omalle afbeeldingen van het stadje te verwijderen of voor de rechter gesleept te worden wegens overtreding van de eigen grond wetgeving. Google wil een rechtsgang voorkomen en daarom is het tegemoet gekomen aan de eisen van het stadje.
Volgens Google is het zeldzaam dat een gehele stad verwijderd wil worden uit zijn Street View-zoekdienst.

Alle straten in het stadje zijn in het bezit van particulieren. Er zijn strenge regels over het betreden van eigen grond. Burgemeester Thomas Watson wilde snel uit de wereld helpen dat de inwoners van North Oaks elitair zijn. Omdat het hele stadje particulier bezit is, had Google geen recht om zonder toestemming door het stadje te rijden of er foto's van te maken. Alleen inwoners van North Oakes of hun gasten mogen van de wegen in het stadje gebruikmaken.

Het is niet bekend of Google toestemming gaat vragen aan de inwoners van North Oaks om alsnog foto's van het stadje te kunnen tonen in Street View.


Website: www.cityofnorth-oaks.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord