abonneren

America Online geeft nieuwsportal een make-over

America Online (AOL) gaat vandaag zijn herontworpen nieuwsportal tonen aan het grote publiek. Voor de make-over heeft AOL goed gekeken naar het ontwerp van populaire weblogs.Het doel van de redesign is niet alleen om de huidige bezoekers vaker naar de portal te laten terugkomen maar ook om nieuwe bezoekers aan te trekken.
Voor het laatste heeft AOL een aantal nieuwe functies aan zijn nieuwsportal toegevoegd zoals de mogelijkheid voor bezoekers om te stemmen op nieuwsberichten en om zelf nieuwsberichten te uploaden naar de portal.

Volgens Lewis D'Vorkin, senior vice-president van AOL News and Sports, leven de meeste nieuwssites nog een ‘Web 1.0'-wereld. Als deze eerste generatie nieuwssites al hun site een make-over geven dan is het volgens D'Vorkin meer alsof ze de meubels verplaatsen terwijl AOL nieuwe meubels heeft ontworpen.

AOL heeft besloten om zijn nieuwssite een ‘extreem make-over' te geven omdat het aantal mensen dat de portal elke maand bezoekt afneemt. In mei nam het aantal maandelijkse bezoekers met 12 procent af naar 19,1 miljoen. Het aantal maandelijkse bezoekers nam bij concurrent Yahoo News toe met 8 procent naar 33,7 miljoen, maar The New York Times zag zijn maandelijkse bezoekers met 9 procent dalen naar 8,3 miljoen.

Websitenews.aol.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: