abonneren

AMD's SB750 gaat introductie op Computex niet halen

Volgens de website ocworkbench.com is AMD/ATI niet op tijd klaar met de gloednieuwe SB750-southbridge chip. Het was de bedoeling dat AMD deze chip kon tonen op Computex, maar volgend ocworkbench.com is dit niet haalbaar en zullen er daarmee ook weinig 790GX-moederborden te zien zijn op de beurs.AMD's gloednieuwe 790GX-chipset combineert de sterke punten van de 780G (met geïntegreerde graphics) en de 790FX. De chipset zou gekoppeld worden aan de SB750-southbridge, maar deze is dus door onvoorziene omstandigheden vertraagd.
Dat is een tegenslag voor moederbordfabrikanten, omdat Computex de ideale plek is om nieuwe producten aan het journalistenpubliek te tonen.

Volgens ocworkbench.com zijn er wel degelijk een aantal 790GX-moederborden te zien op de beurs, maar bij deze moederborden is gebruik gemaakt van de verouderde SB700-southbridge. Deze mist een aantal zaken, waaronder raid5 en overdrive 3.0 en is langzamer dan de SB750.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord