abonneren

AMD's nieuwste kaart: De ATI Radeon HD 2900 PRO

AMD kondigt deze week een nieuwe grafische kaart aan die net iets minder krachtig is dan zijn high-end kaart de Radeon HD 2900 XT. De PRO versie van de kaart heeft dezelfde systeemeisen als zijn sterkere broer, maar het heeft een lagere kloksnelheid.De eerste versie van de nieuwe HD 2900 PRO kaarten heeft 512MB GDDR3 en een 9-inch fansink. De kaart heeft twee DVI-I naar VGA adapters, een component HDTV adapter, een ATI DVI naar HDMI adapter, een 9-pin VIVO adapter en een CrossFire bridge interconnect.
De kaart heeft 320 stream-processoren, een 600MHZ engine-clock en een 800MHZ GDDR3-geheugenklok. Volgens AMD zal de verkoopprijs van de 512MB-kaart rond de $249 liggen.

De tweede versie van de kaart heeft 1GB GDDR4 en is verkrijgbaar met twee verschillende fansinks, een 9-inch fansink of een 12-inch fansink.

Normaal worden de "lange" versies van ATI's en Nvidia's grafische kaarten alleen in OEM-versies verkocht voor krachtige gamingcomputers van Dell en HP. ATI heeft niet bekendgemaakt of de 12-inch versie ook alleen in een OEM-versie komt. De 9-inch versie van de 1GB-kaart heeft een verkoopprijs van $299.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: