abonneren

AMD werkt al aan 32 en 22 nanometer-chips

AMD heeft zijn fabs in Dresden de deur uit gedaan en ondergebracht in een nieuw bedrijf, The Foundry Company. Nu is bekend geworden dat hier al driftig geëxperimenteerd wordt met 32nm-chips. En om niet weer een flinke achterstand op Intel op te lopen werkt AMD samen met IBM aan het 22nm-productieproces.AMD test op dit moment zijn 32nm-chips in Fab 36 en zou op schema liggen voor de overstap van 45nm naar 32nm in 2010.
Het einde van 2010 dan wel te verstaan, want dat zou precies twee jaar na de overstap op 45nm zijn. Bij het 32nm-productieproces stapt AMD eindelijk over op het high-K metal gate-proces, iets waar Intel zich al langere tijd mee bezighoudt.

AMD loopt met de overstap achter op Intel, dat verwacht nog in 2009 over te kunnen stappen op 32nm. Om de achterstand niet uit te laten lopen is AMD ook al druk bezig met ontwerpen op 22nm. Volgens The Foundry Company zou deze transitie in 2012 plaats kunnen vinden. AMD werkt samen met IBM aan de ontwerpen, waardoor de kosten van de ontwikkeling van het 22nm-productieproces gedeeld kunnen worden. Intel, dat ook op 22nm gaat overstappen, moet al deze kosten zelf ophoesten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: