abonneren

AMD voorziet 690G-chipset van nieuwe mogelijkheden

Zes maanden geleden introduceerde AMD de 690G-chipset, een desktop-chipset met geïntegreerde graphics. Bezitters van deze chipset krijgen vanaf vandaag een gratis upgrade naar meer functionaliteit: zo biedt de 690G nu hardwarematige decoding van 720p/1080p-materiaal.De upgrade voor de 690G komt in de vorm van een bios-update. De meest interessante nieuwe feature is dat de chipset nu aan dvd/hd-decoding doet in alle mogelijke resoluties, inclusief 720p en 1080p. Dat maakt de AMD 690G tot de goedkoopste chipset die aan hd-decoding doet. Wel moet de processor sterk genoeg zijn.

Voor het decoderen van MPEG-2 op 1080p moet er minimaal een 1.8 GHz dualcore-cpu geïnstalleerd zijn. Voor het decoderen van VC-1 op 1080p moet er minimaal een 2.2 GHz dualcore-cpu geïnstalleerd zijn. H.264 is het zwaarste formaat en vereist op zijn minst een 2.4 GHz dualcore-cpu. Daarnaast moet er altijd minimaal 1 GB aan werkgeheugen geïnstalleerd zijn.

Naast hardware decoding brengt het nieuwe bios ook betere overklokmogelijkheden. Zo kan het voltage ruimer ingesteld worden, kunt u de geheugentimings beter aanpassen en is de multiplier vrij in te stellen voor de cpu en de hypertransportbus. De Overdrive-functie, die al vanaf het begin in de chipset zat, werkt nu ook voor de grafische core. Deze kan vanaf nu 50 tot 100 MHz overgeklokt worden. Wel raadt AMD aan om de chipset dan actief te koelen.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie