abonneren

AMD verliest minder geld in derde kwartaal

Het gaat al tijden lang niet erg goed bij AMD: kwartaal na kwartaal noteert de processorfabrikant verliest. Toch gloort er hoop: over het derde kwartaal blijkt het verlies te zijn afgenomen. Daarmee doet AMD het beter dan analisten hadden verwacht.AMD zegt dat de verkopen sinds hettweede kwartaal weer aangetrokken zijn, vooral door de sterke vraag naar notebooksaan het einde van de zomervakantie.De omzet uit cpu's en gpu's is 18 procent gestegen, waardoor het verlies van $134 miljoen (Q2) daalde tot $128 miljoen (Q3).
Als we hierbij in beschouwing nemen dat Globalfoundries verantwoordelijk is voor een verlies van $126 miljoen, dan is duidelijk dat AMD als bedrijf zelf nog maar een verlies van $2 miljoen over Q3 heeft geleden.

In het derde kwartaal heeft AMD $1,07 miljoen omzet uit cpu's weten te halen. Dat is weliswaar 23 procent minder dan hetzelfde kwartaal in 2008, maar wel 17 procent hoger dan het tweede kwartaal van dit jaar. De grafische tak haalde een omzet van $305 miljoen, 21 procent minder dan in Q3 2008 maar 22 procent meer dan Q2 2009.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord