abonneren

AMD triple- en quad-core notebookprocessors

AMD probeert een beetje in te lopen op Intel, met de introductie van energiezuinige notebookprocessoren met drie en vier cores. Tot nu toe zijn er vooral dual-core processoren voor mobiel gebruik. AMD wil met drie en zelfs vier kernen in de nieuwe generatie Phenom-II-serie, de prestaties verbeteren terwijl het energieverbruik minder wordt.

Volgens AMD zijn er tegen de 150 nieuwe producten ontworpen rond de nieuwe notebookprocessoren van AMD. De Phenom II processoren draaien op kloksnelheden van 1,6 en 2,3 GHz en consumeren tussen de 25 en 45 Watt aan energie. Dell, HP, Lenovo en Acer zullen met notebooks komen die de nieuwe Phenoms gebruiken.

Daarnaast komt AMD ook nog met een nieuwe low-voltage Athlon II Neo en Turion II Neo. Deze processoren zijn bedoeld voor ultra dunne laptops. Deze processoren draaien op 1,3 en 1,7 GHz en komen in single- en dual-core varianten. Zuinig met energie zijn ze ook met een verbruik tussen 12 en 15 Watt.

Met de nieuwe notebookprocessoren hoopt AMD een beetje in te lopen op de achterstand op de laptopmarkt ten opzichte van Intel. Het marktaandeel in laptopchips van AMD was in het eerste kwartaal gedaald tot 12,1 procent ten opzichte van 15 procent een jaar eerder.

Door betere prestaties te combineren met een lager energieverbruik hoopt AMD samen met een betere prijs/prestatieverhouding de aandacht te trekken van de notebookbouwers. De AMD processoren zijn gemiddeld 15% goedkoper dan vergelijkbare Intel-processoren. HP heeft vorige week al een hele serie nieuwe AMD-notebooks aangekondigd.

Via: TGdaily

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: