AMD stopt met 'Lima'-processor

Uit de meest recente roadmaps van AMD blijkt dat het bedrijf is gestopt met zijn single-core 'Lima'-processor. Hierdoor blijft in AMD's Athlon 64-serie alleen de 'Orleans'-processor over. Wanneer AMD stopt met ‘Orleans' heeft het bedrijf geen single-core Athlon 64-processoren meer.
Daarvoor in de plaats komt een lijn van goedkope dual-core Athlon X2-processoren die isebaseerd op ‘Rana'. AMD zal nog wel single-core processoren uitbrengen, maar alleen in de Sempron-lijn.

Nu AMD is gestopt met ‘Lima' wordt ‘Sparta' de volgende single-core processor. AMD verwacht ‘Sparta' in een 256KB en een 128KB L2 configuratie in september dit jaar uit te brengen. ‘Sparta' is een 65nm-versie van ‘Manila en het zal de vervanger zijn van de ‘Orleans'- en ‘Manila'-processoren.

Er komt ook een single-core ‘Stars'-processor. Deze zal in onder de naam ‘Spica' in de eerste helft van volgend jaar uitkomen. 'Spica' introduceert in de Sempron-lijn een grotere 512KB L2 en HT3 op een Socket AM2+-platform. De opvolger van ‘Spica' wordt ‘Sargas'. Sargas zal gefabriceerd worden met het 54nm-procedé en heeft ondersteuning voor DDR3-geheugen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: