abonneren

AMD stopt met digitale televisie

AMD stopt met zijn digitale televisie (DTV) divisie. De gehele divisie, inclusief de Xilleon "system on a chip" (SoC) en de Theater 300-lijn, is verkocht aan het bedrijf Broadcom. AMD kreeg de DTV-tak in handen toen het ATI overnam. AMD maakt momenteel flink verlies en het bedrijf wil met de verkoop van zijn DTV-tak uit de rode cijfers komen. Om weer winstgevend te worden, gaat AMD op korte termijn een grote reorganisatie doorvoeren. AMD wil een "slanker" bedrijf worden dat marktleider is in het winstgevende segment van x86-chips.
De strategie om dit voor elkaar te krijgen heeft AMD "Asset Smart" gedoopt.

Door de DTV-divisie te verkopen aan Broadcom blijven ATI's DTV-producten als Xilleon, Theater 300 en de lijn geïntegreerde DTV-processoren voortbestaan. Broadcom neemt ook de 530 werknemers van de DTV-divisie over.

Al zeven kwartalen lang maakt AMD flink verlies. Analisten verwachten dat op korte termijn AMD zich splitst in twee kleinere divisies: een "Asset Smart"-divisie die producten fabriceert en een "Asset Light"-tak die processoren ontwikkelt. De splitsing heeft alleen nut wanneer AMD op zijn minst elk kwartaal quitte draait.

De overname van AMD's DTV-tak door Broadcom moet uiterlijk 31 december rond zijn. Broadcom heeft ongeveer $192,8 miljoen in cash neergeteld voor de DTV-divisie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: