Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

AMD Radeon 4800 in productie

Als er één positief punt is aan de overname van ATI door AMD, dan is het wel dat deadlines tegenwoordig ruimschoots gehaald worden. Inmiddels claimt AMD met de nieuwe RV770-chip een gouden troef in handen te hebben en het bedrijf wil deze chip eerder op de markt zetten dan gepland.AMD heeft inmiddels verklapt dat het in mei al een aantal nieuwe producten wil introduceren, zowel voor desktop als notebooks. De RV770 zit daar vrijwel zeker bij: deze chip zal op de markt gezet worden als de Radeon 4800-serie en ook als FireGL en FireStream in workstationkaarten gebruikt worden.
De RV770 ondersteunt zowel gddr3 als gddr5, al gaat ATI zijn eigen kaarten alleen van gddr5 voorzien.

De Radeon 4800-serie bestaat, zoals het er nu naar uitziet, uit de Radeon HD 4850 en de Radeon HD 4870. De Radeon HD 4850 heeft een core die hoger dan 800 MHz geklokt is, de HD 4870 draait in ieder geval sneller dan 1 GHz. Het aantal texture memory units (tmu's) is flink verhoogd om nVidia bij te kunnen benen: de RV770 bevat er 32. De geheugencontroller is onveranderd op 256-bit gebleven.

Alle Radeon HD 4800-kaarten kunnen gekoppeld worden aan 256, 512 of 1024 MB aan geheugen. De 256 MB-kaarten zullen vrijwel exclusief door oem's gebruikt worden, de 512 MB-kaarten vormen de mainstream en de 1 GB-varianten vormen de exclusieve lijn.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie