abonneren

AMD presenteert 3.0 GHz Barcelona-quadcore

AMD weerspreekt de geruchten dat er problemen met het Barcelona-silicon zijn. Zo zou de processor niet boven de 2.0 GHz te klokken zijn. Met een demonstratie van een Phenom-processor die op 3.0 GHz draait hoopt AMD nu de geruchten de nek om te draaien.De demonstratie door AMD is gedaan op de eerste dag van AMD's Analyst Day in Sunnyvale, Californië. De 3.0 GHz-quadcore-processor draagt codenaam Agena en maakt deel uit van de komende high-end-processoren van het bedrijf. Er is geen speciale koeling nodig om de chip op een aanvaardbare temperatuur te houden.
Hoewel AMD het iedereen expliciet verbood om naar de systeemeigenschappen te kijken, mochten er wel games gespeeld worden op de demonstratiemachine.

De nieuwe Opterons die eind deze zomer gelanceerd gaan worden, zullen waarschijnlijk op 2.0 GHz draaien. Aanvankelijk werd er gesproken over 2.6 GHz maar deze snelheid is in de loop der tijd naar beneden bijgesteld om onbekende redenen. Volgens geruchten waren er problemen met het silicon waardoor de K10 enkele malen een herdesign moest doorgaan.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord