abonneren

AMD plant stormvloed aan nieuwe producten

Tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering van AMD heeft topman Hector Ruiz flink wat kritiek te verduren gehad over AMD's huidige situatie. Ruiz voorziet betere tijden en geeft toe dat de laatste kwartalen niet fantastisch geweest zijn.Volgens Ruiz moet niet vergeten worden dat concurrent Intel flink meer geld te besteden heeft aan marketing en research & development dan AMD.
Desondanks heeft AMD een koppositie gehad in de servermarkt met de Opteron, ook al werd gebruik gemaakt van 'verouderde' technologie.

Hoewel het laatste kwartaal van vorig jaar en het eerste kwartaal van dit jaar niet al te best geweest zijn, weet Ruiz zeker dat het tij zal keren. De komende twaalf maanden is AMD van plan een stortvloed aan producten uit te brengen die de concurrentiepositie van het bedrijf weer moeten verstevigen. Dit hangt samen met de introductie van Barcelona, AMD's nieuwe quadcore-processor én de overgang naar 45nm in 2008.

Ruiz heeft ook beloofd dat AMD beter met de pers zal gaan communiceren, iets waar Intel het laatste jaar sterk aan gewerkt heeft.

The Inquirer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: