abonneren

AMD Phenom II 965 Black Edition

AMD heeft nu officieel de nieuwste high-end processor met hoge prestaties aangekondigd: de Phenom II X4 965 Black Edition. De snelste AMD processor tot nu toe. Met dit vlaggenschip is AMD terug in de processor-arena. De quadcore AM3 processor draait op 3,4 GHz en heeft 8MB cache en een 2 GHz Hypertransport link. In lijn met de andere "black label" processoren is hij geschikt om te worden overgeklokt. Sterker nog AMD levert zelf de benodigde "OverDrive" software voor het instellen van geheugenprofielen met snel DDR3 geheugen.
De kloksnelheid van 3,4 GHz is de hoogste die AMD ooit heeft geleverd. De processor gebruikt met 121 Watt belast en 9W idle minder dan AMD's vorige topmodellen.

Net als voorgaande Phenom II processoren  kan de X4 965 de CoolCore technologie afzonderlijke cores in slaapstand brengen en niet gebruikte cachegeheugen terugklokken om energie te besparen en de warmteontwikkeling te beperken.

Om de verkoop te stimuleren aan mensen die niet in één keer willen upgraden heeft AMD de processor compatibel gemaakt met AM2+ moederborden, zodat hij in oudere systemen kan worden geïnstalleerd voor wie nog niet toe is aan het gebruik van ddr3 geheugen. De AMD Phenom II X4 965 kost $245.

Bron: Slashgear

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie