abonneren

AMD overweegt schrappen ATI-merk

Volgens geruchten op het internet zou AMD langzaamaan overwegen de ATI-merknaam te schrappen voor zijn grafische producten. Dit zou de merkbeleving van AMD moeten versterken.AMD kocht ATI in 2006 over, om zo hun cpu-divisie uit te breiden met een gpu-divisie. In 2011 komen de eerste Fusion-processoren op de markt, waarbij cpu en gpu tot één chip (een apu) gecombineerd worden.
Waar de cpu's altijd onder de eigen AMD-vlag gepresenteerd werden, hield AMD vast aan de ATI-merknaam voor de gpu-producten. Maar met een versmelting van de twee producten lijkt de ATI-merknaam zijn langste tijd gehad te hebben.

De grote vraag is hoe de consument zal reageren op de naamswijziging. ATI is een zeer bekende merknaam voor grafische producten; AMD is dat niet. Zullen consumenten dezelfde merkbeleving hebben bij een AMD Radeon als bij een ATI Radeon? Of zou AMD er slim aan doen om alleen de geïntegreerde graphics onder de AMD-vlag te schuiven en de ATI-vlag overeind te houden voor discrete kaarten? AMD zelf wil geen commentaar geven op de geruchten.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie