abonneren

AMD ontslaat 500 werknemers wereldwijd

Advanced Micro Devices (AMD), één van de twee producenten van microprocessoren voor pc's, gaat wereldwijd 500 werknemers ontslaan om kosten terug te dringen. Bij AMD werken wereldwijd 15.500 mensen.Een woordvoerder van AMD wilde geen details geven over waar in het bedrijf de ontslagen vallen. AMD is druk bezig zijn kosten omlaag te brengen. Het bedrijf heeft al zijn fabricagedivisie van de hand gedaan. AMD was al voor de wereldwijde kredietcrisis bezig het bedrijf in te krimpen.

AMD verwacht dat begin volgend jaar 3.000 banen worden overgeheveld naar The Foundry; zijn afgestoten fabricagedivisie die nu in handen is van het investeringsbedrijf Advanced Technology Investment Company (ATIC).

Door het afstoten van zijn fabricagedivisie heeft AMD een grote kapitaalinjectie gekregen waardoor het bedrijf beter kan concurreren met rivaal Intel. De komende vijf jaar gaat ATIC voor tussen de $3,6 miljard en $6 miljard investeren in The Foundry.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord