abonneren

AMD ontslaat 10 procent van zijn personeel

Het gaat nog steeds niet goed met AMD. Het bedrijf moet nu een aantal pijnlijke maatregelen nemen om het hoofd boven water te houden. De omzet loopt terug en daarom zet AMD 10 procent van zijn personeelsbestand op straat.Tot deze week verklaarde AMD het afnemen van de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar als iets natuurlijks.De omzetis immers altijd lager dan in het kwartaal daarvoor met alle feestdagen. Analisten geloofden het excuus van AMD niet. Nu blijkt dat de analisten het bij het rechte eind hadden.

Tien dagen voor de publicatie van de kwartaalcijfers waarschuwt AMD zijn investeerders dat de omzet in het eerste kwartaal lager is dan verwacht. Nog negatiever is het nieuws dat AMD dit jaar 10 procent van zijn personeel zal ontslaan en een grote reorganisatie gaat doorvoeren.

AMD verwacht dat de omzet in het afgelopen kwartaal met 15 procent is gedaald, tot ongeveer $1,5 miljard. Dit is nog steeds 21,6 procent meer dan het eerste kwartaal van vorig jaar. AMD verkoopt dus nog steeds veel processoren, maar Intel drukt AMD langzaam in het budgetsegment.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord