abonneren

AMD onthult line-up voor notebooks en desktop

AMD heeft zijn partners officieel op de hoogte gesteld van komende producten en platforms. Het bedrijf ziet de toekomst zonnig in, dankzij de introductie van bugvrije Phenoms en de tot nu toe soepele overstap van 65 naar 45 nanometer.De eerste grote klappers voor AMD dit jaar worden de RV770, een nieuwe generatie gpu die ATI weer helemaal in het zadel moet helpen, en de introductie van bugvrije Phenom-processoren met vier en straks ook drie processorcores.
De B3-stepping van de Phenom lijkt uitstekend te presteren en AMD is er zeker van dat de eerste nieuwe processoren in april te koop zullen zijn. De volgende generatie processoren, geproduceerd op 45nm, liggen op schema om in de tweede helft van 2008 geïntroduceerd te worden (codenamen Shanghai voor server, Deneb voor desktop).

Op het notebookvlak komt AMD met een compleet nieuwe generatie processoren in de eerste helft van 2009. De processoren dragen de codenaam Swift, waarbij Black Swift voor dualcore-cpu's staat en White Swift voor singlecore-cpu's. Interessant detail is dat de Swift voorzien is van een geïntegreerde gpu. Samen met een bijpassende chipset gaat het notebookplatform 'Shrike' heten en AMD heeft bevestigd dat Shrike overweg kan met ddr3-geheugen.

DigiTimes

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie