abonneren

AMD noteert elfde kwartaal verlies op een rij

Niet alleen Apple maar ook AMD heeft zijn kwartaalresultaten bekend gemaakt. Over het kwartaal dat in juni eindigde heeft AMD verlies gemaakt. Dit is al het elfde kwartaal dat AMD met verlies afsluit, maar er gloort hoop.Ondanks een stabiliserende markt heeft AMD toch minder processoren verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De verkopen zijn met 13 procent gezakt, van $1,36 miljard (Q2-2008) naar $1,18 miljard (Q3-2008). Dit komt vooral door overproductie in combinatie met lagere verkoopprijzen en daarmee weer een lagere winstmarge.

In het afgelopen kwartaal heeft AMD een verlies van $330 miljoen gedraaid. Dat is overigens fors minder dan het verlies dat AMD in hetzelfde kwartaal vorig jaar draaide ($1,92 miljard). Toch waren analisten niet tevreden; ze hadden betere resultaten verwacht, waardoor het aandeel AMD gisteren met $0,48 zakte tot $3,60.

AMD verwacht echter betere tijden. Het volgende kwartaal is het eerste kwartaal waar de verkopen van de nieuwe zescore Istanbul-processor in meetellen. Ook is het bedrijf overgestapt op het 45nm-productieproces, waarvan de kosten een stuk lager zijn.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: