abonneren

AMD maakt laatste kwartaal weer winst

AMD heeft positieve resultaten over het vierde kwartaal en daarmee over het hele jaar bekend gemaakt. Voor het eerst in drie jaar heeft AMD het kwartaal met winst afgesloten.AMD rapporteert over het laatste kwartaal van het boekjaar 2009 een netto winst van 1,18 miljard dollar.
De resultaten stegen met 18 procent ten opzichte van het vorige kwartaal en met 42% in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Het hele jaar 2009 wordt door AMD afgesloten met een bescheiden nettowinst.

Deze winst is voor een belangrijk deel te danken aan de schikking van Intel inde antitrust kwestie. Intel betaalde AMD 1,25 miljard dollar in ruil voor het intrekken van de aanklachten. Ook zonder de bijdrage van Intel zou AMD winst hebben gemaakt.

De verbeterde resultaten zijn ook in belangrijke mate een gevolg van de reorganisaties van het bedrijf waaronder het verzelfstandigen van de chipfabrieken tot Gloabalfoundries, samen met externe geldschieters. De resultaten van Globalfoundries maken dit jaar voor het eerst geen deel meer uit van die van AMD.

De verwachtingen voor het komende jaar zijn voor AMD gunstig. Zo gaat Lenovo notebooks met AMD processoren maken naast Acer en HP die dat al langer doen. Ook de ATI videokaarten doen het goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie