abonneren

AMD lanceert Tigris- en Congo-platform

AMD heeft twee nieuwe notebookplatformen geïntroduceerd. Het gaat om Tigris, een mainstream platform voor multimedia en 3D-gaming, en Congo, bedoeld voor ultrathin notebooks. De eerste notebooks in de Tigris- en Congo-lijn zullen spoedig in de winkel liggen.Volgens AMD zijn er al acht oem-bouwers bezig met Tigris-modellen. Tigris ondersteunt volledige 1080p-hd-playback en een 25 procent langere accuduur dan voorgaande AMD-platformen. Dankzij 802.11n zouden downloads 62 procent sneller moeten zijn. AMD noemt de notebooks uitermate geschikt voor Windows 7.
In tegenstelling tot netbooks bieden Tigris-notebooks de volledige ervaring, zonder beperkingen. Tigris maakt verder gebruik van een 45nm AMD-cpu en een DirectX 10.1-compatibele grafische kaart.

Naast Tigris maakt ook Congo zijn opwachtig. Dit platform is bedoeld voor ultrathin notebooks. Onderdeel van Congo zijn de ATI Radeon HD 3200-gpu, een dual channel geheugencontroller, low-profile Socket BGA-cpu en een 800 MHz hypertransport-link.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: