abonneren

AMD lanceert acht- en twaalf-core processoren

AMD heeft gisteren zijn eerste Opterons met acht en twaalf cores aangekondigd. De nieuwe processoren moeten het marktaandeel van AMD in de servermarkt verstevigen en tegelijkertijd 4-wegs servers goedkoper maken.De nieuwe AMD Opteron-processoren dragen codenaam Magny-Cours en zijn de eerste cpu's voor het gloednieuwe Maranello-platform (AMD 5600-serie).
De processoren krijgen een typenummer in de Opteron 6000-serie en zijn uitgerust met een quad-channel ddr3-geheugeninterface. Het platform ondersteunt maximaal vier cpu-sockets en 12 geheugenmodules per socket. In de processoren zijn twee quadcore- of zescore-cpu's op één substraat aan elkaar gekoppeld om tot acht of twaalf cores te komen.

Interesant is dat het Maranello-platform compatibel is met de volgende generatie serverprocessoren (codenaam Bulldozer). Ook is er geen verschil meer tussen het inzetten van processoren op een 2-wegs of 4-wegs platform. De processoren zijn nu gelijk geprijsd; in het verleden waren de 4-wegs processoren aanmerkelijk duurder.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: