abonneren

AMD kwartaal- en jaarcijfers

AMD rapporteert de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2011. AMD noteert een omzet van 1,69 miljard dollar, ongeveer gelijk aan het voorgaande kwartaal en 2% hoger dan het jaar daarvoor. Ook de jaarresultaten zijn met een omzet van $ 6,57 miljard vrijwel gelijk gebleven.

Het bedrijf is in het laatste kwartaal weer in de rode cijfers gekomen met een nettoverlies van $ 177 miljoen. Over het totale jaar noteert AMD een winst van $ 491 miljoen.

AMD verkocht meer dan 30 miljoen APU’s in 2011, goed voor een recordomzet in notebookprocessoren. Het energiezuinige ‘Brazos’-platform maakt AMD bijzonder succesvol in dit marktsegment.

AMD verwacht de komende periode een dalende omzet, omdat de vraag naar processoren daalt als gevolg van de schaarste in hardeschijven. Hierdoor worden er minder pc’s geproduceerd. Toch is AMD optimistisch voor de toekomst, al was het maar omdat de chipfabriek Global Foundries de productie van 32 nm-processoren langzamerhand op stoom begint te krijgen, waardoor AMD beter aan de vraag zal kunnen voldoen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie