abonneren

AMD Kuma is wel/niet geschrapt van de planning

Volgens de Chinese site HKEPC zou AMD zijn partners verteld hebben dat de Kuma-processor geschrapt zou zijn, evenals de Phenom FX. Dit zou te maken hebben met het drukken van de ontwikkelkosten. AMD spreekt dit bericht echter tegen en zegt dat de dualcore Kuma nog steeds op de planning staat.Volgens HKEPC zou AMD de nieuwe processoren geschrapt hebben uit onzekerheid over de financiële situatie van het bedrijf. AMD zou geen risico's willen nemen en zoveel mogelijk willen bezuinigen.
Het scrappen van de dualcore Kuma en de peperdure Phenom FX-serie zou een hoop ontwikkelkosten schelen. Kuma zou de eerste dualcore met K10-architectuur zijn, aangezien de huidige dualcore processoren in feite nog steeds op de K8-architectuur uit 2005 geschoeid zijn.

AMD claimt echter dat Kuma absoluut niet geschrapt is. De eerste dualcore Phenoms moeten nog in de tweede helft van dit jaar gereed zijn. Volgens AMD zal de processor op 65nm worden gebakken. Wel lijkt het erop dat Kuma uiteindelijk niet de Phenom X2-naam mee zal krijgen, maar een compleet andere naam.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: