abonneren

AMD komt met concurrent voor Intel Atom

In november komt AMD met een tegenantwoord voor Intel's Atom-processor. De chip draagt codenaam Bobcat en is in feite een singlecore 64-bit processor met een kloksnelheid van 1 GHz, 128 KB aan L1-cache, 256 KB aan L2-cache en een 800 MHz HyperTransport-link.AMD wil Bobcat inzetten voor subnotebooks en goedkope pc's, het huidige domein van de Intel Atom. Zoals we gewend zijn van AMD bevat Bobcat een geïntegreerde (ddr2-)geheugencontroller.
Bobcat moet niet meer dan 8 watt verbruiken; hoewel dit meer lijkt dan Intel's Atom (2.5 watt) heeft de chip geen geavanceerde, energieverspillende northbridge nodig -- bij Intel neemt deze een verbruik van 6 watt voor zijn rekening.

Intel heeft nog steeds moeite voldoende Atom's de deur uit te krijgen. Veel fabrikanten maken dan nog gebruik van de oude Celeron M of VIA's C7-M. Toch wil AMD Bobcat niet meteen introduceren: het bedrijf wil eerst zien hoe Intel zijn Atom naast de huidige Celeron positioneert. Intel wil koste wat het kost voorkomen dat de Atom de duurdere Celeron kannibaliseert.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie