abonneren

AMD komt met acht nieuwe processoren

AMD komt met nieuwe Athlon II processoren in het budgetsegment, nu het high-end segment zwaar gedomineerd wordt door Intel. AMD claimt met de nieuwe processoren gemaakt met het 45 nm procedé, de meest energie-efficiënte processoren te leveren.Nu Windows 7 op het punt staat uit te komen, hopen de hardwarefabrikanten daarvan te profiteren en verwachten wat extra omzet als men een nieuwe pc gaat kopen.

AMD komt met twee nieuwe Athlon II modellen, die volledige multimediaprestaties leveren bij 45 Watt energieverbruik. Deze processoren zijn ideaal voor compacte apparaten, als netbooks een all-in-one computers. In dit 45 Watt segment zijn er ook twee drie-core processoren en zelfs twee vier core-processoren. Allemaal gunstig geprijsd rond de honderd dollar, met uitzondering van de vier-core procesoren, die hier met maximaal 143 dollar iets boven liggen.

Ook zijn er twee nieuwe drie-core processoren, die 95 Watt verstoken. Die hogere kloksnelheden hebben van 2,7 of 2,9 GHz. Goed voor betere prestaties en nog altijd ruim onder de honderd dollar.

Vorige maand al kondigde AMD twee Athlon II X4 processoren aan, de eerste vier-core  procesoren onder de honderd dollargrens.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie