abonneren

AMD komt in 2010 met 32nm processoren

Processorgigant Advanced Micro Devices (AMD) zal in de loop van volgend jaar zijn 32nm processoren uitbrengen. AMD-baas Dirk Meyer kondigt aan dat zijn bedrijf in het vierde kwartaal van 2010 begint met het op grote schaal produceren van 32nm processoren. AMD's rivaal Intel begint al dit jaar met de productie van 32nm processoren. Dit betekent dat AMD een jaar achterstand heeft.

Meyer ging ook in op de acquisitie van ATi. Meyer gaf toe dat door de overname van de GPU-fabrikant AMD in financiële problemen raakte. Maar hij verwacht dat de overname op korte termijn zijn vruchten zal afwerpen. Meyer verwacht dat Ati ervoor zorgt dat AMD een voordeel heeft in de notebookmarkt. De notebookprocessoren van concurrent Intel zijn misschien wel sneller, maar Meyer denkt dat AMD de winnaar zal zijn in de notebookmarkt omdat AMD-processoren optimaal samenwerken met de grafische technologie van ATi. Hierdoor presteren notebooks met een AMD processor en een ATi-kaart beter op grafisch en videogebied.

AMD gaat drie 32nm processoren produceren. Deze hebben de codenamen Congo, Nile en Ontario. De processoren zijn de opvolgers van de Yukon-serie die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in notebooks. De specificaties van de 32nm processoren zijn nog niet bekend.


Bron: InformationWeek.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie