abonneren

AMD is nu minder waard dan ATI vorig jaar

De prijs voor een aandeel AMD heeft een historisch dieptepunt bereikt. AMD is nu ongeveer $5 miljard waard. Dit is $400 miljoen minder dan het bedrag waarvoor het ATI vorig jaar juli kocht.Met Intel, AMD's grootste concurrent, gaat het juist al 18 maanden heel goed. Intel is nu ongeveer $162 miljard waard. In financiële termen is Intel dus 32 keer groter dan AMD. En ATI's aartsrivaal Nvidia is momenteel $19 miljard waard.

Het gaat al sinds halverwege vorig jaar slecht met AMD. Zijn twee belangrijkste concurrenten hebben producten uitgebracht waar AMD geen goed antwoord op heeft. Noch de Core 2 Extreme QX6700, noch de GeForce 8800GTX worden qua prestaties bedreigd door een product van AMD. En het ziet er ook niet naar uit dat AMD hier volgend jaar verandering in kan brengen. Nog even en Intel koopt AMD op. De kans is echter groot dat Europese en Amerikaanse antikartelorganisaties niet met een dergelijke overname akkoord zullen gaan.

Wij hopen dat AMD volgend jaar een verrassing in petto heeft waardoor het weer mee kan doen met de grote jongens. Nvidia en Intel zouden zonder AMD nooit zo innovatief zijn geweest en een markt zonder AMD leidt tot verschraling van het aanbod.


Bron: Bit-tech.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: