abonneren

AMD is niet te koop 

AMD is niet te koop. Wel heeft de directie een open oor voor interessante voorstellen. Aldus topman Dirk Meyer, in een reactie op de recente geruchten dat Oracle belangstelling voor AMD zou hebben.Larry Ellison, de CEO van Oracle heeft vorige maand gezegd dat het bedrijf op het overnamepad is om zijn technologische basis te versterken. Een chipfabrikant zou daar goed inpassen.
Het is immers één van Oracles doelstellingen volledige oplossingen te kunnen leveren met zowel hardware als software.

AMD is na Intel de tweede fabrikant van processoren die op de x86-architectuur zijn gebaseerd en in de meeste pc's en servers gebruikt worden. Ironisch genoeg heeft Oracle ook aangekondigd te stoppen met de Sun-servers die Opteron-processoren van AMD bevatten.

AMD ondervindt ook meer concurrentie van chipfabrikanten die ARM-chips maken die het goed doen in mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Toch worden ARM-processoren door Meyer niet als een bedreiging gezien. Hij ziet groeimogelijkheden genoeg, waarmee hij onder andere doelt op de nieuwe processoren met geïntegreerde grafische processor, die door AMD Fusion genoemd worden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: