abonneren

AMD introduceert vijf nieuwe southbridges

Dat AMD met de SB700-southbridge komt, is niets nieuws, maar dat er maar liefst vijf verschillende modellen komen is een verrassing. Er zullen ook flink wat nieuwe features in de southbridge terecht komen, waaronder AMD's HybridFlash-techniek om flashgeheugen in het moederbord te prikken.Op dit moment maken alle AMD-chipsets nog gebruik van de verouderde SB600-southbridge. De SB700 staat op het punt van introductie, al zijn er nog wat leveringsproblemen. De southbridge zou echter in maart, bij de introductie van de RS780, geheel klaar moeten zijn.

De meest eenvoudige southbridge wordt de SB700 zelf. De SB750 voegt raid-5-functionaliteit aan de southbridge toe. Dan komen er twee varianten op deze southbridges, de SB700s en de SB750s. Het verschil is dat bij deze southbridges de clockgenerator en de Super I/O-controller in de southbridge geïntegreerd worden. Dat betekent minder componenten op het moederbord en gereduceerde kosten voor de fabrikant.

De clockgenerator en Super I/O-controller worden ook meegenomen in de SB710, die ook nog eens OverDrive 3.0 aan het rijtje toevoegt. Deze techniek moet het makkelijker maken de chipset te overklokken. Een zesde chipset die alle functionaliteit ondersteunt (oftewel een SB710 met raid-5) staat vreemd genoeg niet op de kaart.

Alle southbridges ondersteunen AMD's HybridFlash, waarmee flashgeheugen via ide op het moederbord kan worden aangesloten. Verder zijn er twaalf usb2.0-poorten en twee usb1.1-poorten voorzien, evenals zes sata-poorten en zes pci-sloten.

Een overzicht van de southbridges is hier te vinden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie