abonneren

AMD introduceert processor met zes processorkernen

AMD heeft een werkende sample van Istanbul laten zien, een processor met zes kernen. Istanbul is bedoeld voor het serversegment en kan gebruikt worden op moederborden met één, twee en vier processorsockets. De snelheid, prijs en beschikbaarheid van Istanbul is nog niet verklapt.Tijdens de demo heeft AMD een platform gedemonsteerd met vier processorsockets, dus een totaal aantal cores van 24.
Om aan te tonen wat allemaal mogelijk is met zoveel cores liet AMD meteen een tweede systeem zien, dat dankzij virtualisatie vier besturingssystemen tegelijkertijd op 12 cores weet te draaien (Windows Server 2008 als native systeem, Server 2003, RedHat en SLES als host-os'en).

Interessant is dat de huidige Shanghai-modellen probleemloos te vervangen zijn door Istanbul-modellen. Beide processoren werken met Socket 1207 en meer dan een bios-upgrade is er niet nodig om de nieuwe processoren te herkennen. In een vergelijkende test is duidelijk te zien dat Istanbul een veel grotere bandbreedte mogelijk maakt (1.6x hoger dan bij Shanghai). Natuurlijk gaat het om een best-case scenario, maar de getallen zijn indrukwekkend. De verbetering ten opzichte van de Shanghai zit hem vooral in een verlaagde latency danzij een Probe Filter.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: