AMD introduceert nieuwe Polaris-gpu's RX 460 en RX 470

AMD komt met nóg twee extra Polaris-gpu's naast de vorige week geïntroduceerde RX 480. De Radeon RX 460 en RX 460 zijn iets minder krachtig dan die eerdere kaart, al wil het bedrijf geen specificaties bekend maken.

De nieuwe kaarten werden gepresenteerd tijdens de E3-beurs die deze week plaatsvindt. Daarmee laat AMD ook wel zien waar de kaarten vooral voor bedoeld zijn: Gamers.
 

Middenmoot

De RX 460 is de minst krachtige kaart, die vooral op casual gamers gericht is. De RX 470 is een stuk krachtiger en kan zwaardere games draaien, op maximaal full hd-resolutie met 60 fps.
 

Geen specificaties

AMD wil geen specificaties prijsgeven van de kaarten. Wel wil het bedrijf kwijt dat de kaarten op de Polaris-gpu draaien, net als de vorige week geïntroduceerde RX 480 die zich vooral richt op virtual reality. Daarmee heeft AMD naar eigen zeggen de volledige line-up van Polaris-gpu's laten zien. Een eventuele opvolger van de kaarten komt pas volgend jaar uit.

De kaarten verschijnen eind juni, en komen voor 200 dollar op de markt. Europese prijzen en release-datums zijn nog niet bekendgemaakt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: amd, gpu, polaris, amd radeon, amd polaris, amd radeon rx 460, amd raden rx 470