abonneren

AMD heeft Socket AM3-referentieontwerp klaar

De eerste moederbordontwerpen van AMD's Socket AM3 zien zo langzamerhand het daglicht. Socket AM3 is de opvolger van Socket AM2+ en wordt verwacht in 2008. Leuk detail: hoewel 'oude' AM2-processoren niet op een AM3-moederbord kunnen draaien, lijkt het omgekeerde wel het geval te zijn.Het referentiedesign van AMD is gebaseerd op de RS780 northbridge en SB700 southbridge. Deze praten met elkaar via een pci-express*4-verbinding. De northbridge is via HyperTransport rechtstreeks met de cpu verbonden. De AM3-referentieborden hebben 12 usb2.0-poorten en 6 sata2-poorten.
Uiteraard is er aan hd-audio gedacht.

AM3 markeert de overstap van ddr2 naar ddr3 voor AMD. Omdat de geheugencontroller rechtstreeks op de processor geplaatst is, zullen de ddr3-dimms rechtstreeks met de processor praten via een 128-bit bus. Zoals gebruikelijk zullen er vier ddr3-sloten beschikbaar zijn voor ATX-moederborden.

De RS780 AM3-chipset zal ook de mogelijkheid bieden tot geïntegreerde graphics. Hierbij moet worden gedacht aan vga, hdmi, DisplayPort en tv-uit via composiet, svideo of component.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie