Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

AMD Fusion komt pas in 2012

AMD Fusion, inmiddels omgedoopt tot Swift, lijkt voorlopig niet op de markt te komen. Swift is een gecombineerde cpu + gpu, net als Intel's Clarksdale- en Arrandale-producten die begin volgend jaar uitkomen.
AMD lijkt nu te wachten op het 22nm-productieproces.

Fusion/Swift zou aanvankelijk geproduceerd worden op 45 nanometer, maar vanwege productieproblemen die bij dit productieproces optreden heeft AMD besloten de gecombineerde cpu+gpu uit te stellen. De overstap naar 32 nanometer (eind 2009, begin 2010) lijkt het ideale moment voor een dergelijk product, maar inmiddels hebben meerdere bronnen aangegeven dat deze techniek pas bij de overstap op het 22nm-proces geïntroduceerd zal worden. En dat is pas in de tweede helft van 2012.

Het lijkt ons ondenkbaar dat AMD geen wapen in de strijd zal gooien tegen Intel's Clarkdale/Arrandale. AMD kan altijd nog een losse cpu en gpu op één die produceren, identiek aan wat Intel doet. In dat geval zou een 32nm cpu-kern met een 45nm of 32nm gpu-kern een realistische mogelijkheid zijn. Een dergelijk product zou alsnog in 2010 op de markt gezet kunnen worden.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie