abonneren

AMD Fusion APU-tijdperk gaat van start

AMD heeft op de CES in Las Vegas officieel de nieuwe Fusion-processoren geïntroduceerd.
De Fusion-processoren zijn de eerste processoren van AMD die een cpu combineren met een grafische processor (gpu) op één chip.

Het lijkt wel of ze het afgestemd hebben want ook concurrent Intel introduceert op dezelfde CES elektronicabeurs zijn nieuwe generatie Core i-processoren die cpu en gpu combineren.

AMD noemt de nieuwe Fusion-processorfamilie consequent Accelerated Processing Units (APU). De nieuwe processoren combineren een X86 processor met een Direct X 11 compatibele grafische processor. De nieuwe processoren staan volgens AMD garant voor een schokvrije weergave van HD-videobeelden. Bij toepassing in notebooks of netbooks belooft AMD zelfs een accuduur van een hele dag (10 uur of meer).

AMD verwacht dat een groot aantal computerfabrikanten waaronder Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung Sony en Toshiba, op korte termijn systemen op basis van AMD Fusion-processoren zal aankondigen. Deze zullen zowel in prestaties als in prijs concurrerend zijn.

AMD verwacht vooral veel van de energiezuinige versies van de nieuwe Fusion-processoren. Zo gebruiken de processoren uit de nieuwe E-serie en C-serie respectievelijk 18 en 9 Watt. Deze processoren lenen zich bij uitstek voor netbooks en tablets. Deze processoren zijn nu verkrijgbaar. Later dit jaar zullen de desktop- en gewone notebookvarianten uitkomen in de vorm van de A-serie. Kijk voor de eerste reviewresultaten hier.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie