abonneren

AMD eerste quad-core processor onder honderd dollar

Volgens AMD is de AMD Athlon II X4 620 quad-core processor de eerste quad-core processor die voor systeembouwers onder de honder dollar verkrijgbaar is. Zo komen multitasking-prestaties binnen bereik van grote groepen voor een gunstige prijs. Volgens AMD is de AMD Athlon II X4 620 quad-core processor de eerste quad-core processor die voor systeembouwers onder de honderd dollar verkrijgbaar is. Zo komen multitasking-prestaties binnen bereik van grote groepen voor een gunstige prijs.

De processor is afgeleid van de Phenom 2 X4, maar dan zonder L3-cahce. Samen met de AMD 785 chipset die een ATI Radeon HD 4200 grafische processor bevat is deze processor een goede basis voor een vlotte kennismaking met Windows 7, aldus AMD.

Door de efficiëntie van een 45 nm processor met ingebouwde cool & quiet energiebeheer, kan het AMD Ahtlon II platform blue-ray films afspelen met een verbruik van minder dan 75 Watt. De combinatie met de ATI grafische technologie is bij uitstek geschikt voor de hd-video conversies.

Ook voor zakelijk gebruik is dit processor-platform bijzonder geschikt en voldoet met ondersteuning voor virtualisatie en veiligheids- en beheers-functionaliteit aan de eisen die zakelijke gebruikers momenteel stellen. Het doel van AMD is om een optimale prijs/presateiverhouding te leveren.

Bron: AMD.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie